четвъртък, 29 септември 2011 г.

Има лек против стрии

Здравейте,

Тези дни запретнах ръкави да изчета всички ваши имейли и съобщения във вбокс7. Много от вас са гледали клипчето с маската за целулит и ме питат за домашна рецепта против стрии. Аз съм имала този проблем веднъж в живота си, когато ми се наложи експресно да кача около 10кг. (беше свързано с естеството на работата ми тогава) После съответно да ги сваля. Тъй като имам късмета да се родя със сравнително прилична кожа на тялото ми се образуваха само 2 светли линийки и то само на едното бедро високо точно под таза. Определено не е приятно и колкото и малък да е бил моя проблем, разбирам всяка от вас, която страда от тези "белези" на кожата. Казвам белези, защото те са точно такива.
Та въпросната домашна рецепта ми беше любезно прошепната от една моя позната, работеща в модния бизнес  в чужбина. Всъщност се състои от 3 стъпки:

Първата стъпка е ексфолиация.
Масажирайте засегнатите места с четка за тяло, груба гъба или ексфолиант. Може и с кафе (знаете, че съм му фенка)



За втората ще са ви нужни:
1 опаковка душ гел - 250-300мл.
сода бикарбонат - 10 супени лъжици
вода
В купа сложете вода и добавете 10 супени лъжици сода, така че да стане като водниста каша. След това прибавете и душ гела. Поставете в хладилника и всеки път след душ поставяйте от сместа върху засегнатите места и оставете да действа известно време - 10ина минути..



За 3-тата стъпка ще са ви нужни:

лимон
гел алое вера или течен витамин А
може и крем Витамерфен от аптеката

Намазвате добре участъците със сока от лимона и изчаквате да изсъхне добре. После мажете с гела. Аз имах много малко в тубичката за това продължих с Витамерфен и свърши работа. По рецепта може и с витамин А





Знам, че звучи доста дълго, но си трябва постоянство. При мен изчезнаха за около месец може би и нещо, но вече доста време ги няма.

Надявам се това да помогне на тези от вас, които се нуждаят. Бъдете постоянни! :)

8 коментара:

  1. zdravei bih iskala da mi kaje6 kolko 4esto da ia pravia i kakva posledovatelnost i trite stapki edna sled druga ili edinia pat s kafe vtoria s sodata deto e i tretia s limona moli za otgovor

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти! Интересува ме тази процедура за третиране на белезникавите стрии ли е или за червените, които се появяват първоначално?

    ОтговорИзтриване
  3. Моля, бихте ли казали, колко често сте правили трите стъпки?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. последната стъпка измива ли се???

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей,не е ли твърде често това ексфолиране на кожата?Няма ли да се олющи прекалено много и да няма време за регенериране?Всеки ден ли имаш предвид?

    ОтговорИзтриване
  6. Ексфолирала съм засегнатите места в продължение на месец с гъба от естествени материали, сода и душ-гел, но ефектът все още е нулев... и не съм сигурна, че изобщо ще има ефект...

    ОтговорИзтриване
  7. Звучи обещаващо. Но наистина твърде честото ексфолиране може да доведе до други проблеми с кожата.

    ОтговорИзтриване
  8. Добрый день! Спасибо за статью! Размышляю над открытием своего спа салона, кто может подсказать где купить аппараты криотерапии?

    ОтговорИзтриване